Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu
 

Go Back   Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu > Bayanların Dünyası > Damak Tadınız > Pilavlar ve Makarnalar

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 16 March 2009, 01:31
Junior Member
 
Kayıt Tarihi: 11 March 2009
Mesajlar: 0
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Bademli ve Üzümlü Pilav

MALZEMELER
400 gr Pirinç
100 gr margarinEvin
50 gr Badem
50 gr Kuru üzüm(Sultani)
1 tatlı kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
Kuru üzümü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin.
Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin. Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin. Kabı ateşten alın.
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmayısa başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin. Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin. 2-3 dakika kavnamayısa bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Pirinci 10 dakika pişirin.
Bu arada kuru üzümü süzün. Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın. Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün.
Yine kısık ateşte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil



Saat: 10:17


Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2020, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tipobet Kameralı Sohbet Süpertotobet istanbul escort istanbul escort Bahis Siteleri Bahis Siteleri Bahis Siteleri Bahis Siteleri Bahis Siteleri Bahis Siteleri Betvole tipobet365 elexbet canlı maç izle elexbet giriş hiltonbet canlı hiltonbet hiltonbet tv hiltonbet pashagaming giriş ngsbahis tv ngsbahis güncel giriş Bakırköy escort Ataköy escort Avcılar escort goldenbahis tv betmatik giriş elexbet giriş hiltonbet sex hikaye porno seyret buca escort bedava bonus İnterbahis Gorabet Goldenbahis Fenomenbet Betper Betpas Betpark Arzbet Sultanbet megabahis grbets kolaybet belugabahis eyüp escort beylikdüzü escort çorlu escort izmir escort istanbul escort bayan konya escort bayan sex hikaye celtabet giriş venusbet truvabet Slotbar Betcup Artemisbet Pashabahis

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2