Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu
 

Go Back   Forum27 - Türkiye'nin En Büyük Forumu > Bayanların Dünyası > Damak Tadınız > Turşu Tarifleri ve Konserveler

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 1 February 2009, 13:35
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Mantar Turşusu

Mantar Turşusu

=malzemeler=

500 g mantar
60 cl (2 1/2 su bardağı) sirke
2 kurutulmuş arnavutbiberi
2 küçük hintcevizi
1 defne yaprağı
1 kekik dalı
1 küçük soğan (ince dilimlenmiş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
6 tene karabiber


=hazırlanışı=

Mantarları kâğıt mutfak havlusuyla iyice silerek topraklarını temizleyip (sakın yıkamayın; silmeyi yetersiz görürseniz keskin bir bıçakla ince ince soyabilirsiniz) bir kenara bırakın.
Kalan bütün malzemeyi ateşe dayanıklı büyük bir cam kâseye koyup kâseyi fırına vererek % 100 ısıtılmış fırında sirke kaynamaya başlayıncaya kadar (7 - 8 dakika) bekletin. Sirke kaynamaya başlayınca mantarları ekleyip % 100 ısıtılmışfırında yumuşamaya yüztutuncaya kadar (4 dakika) pişirin (her dakikada bir kâseyi fırından alıp mantarları altüst edin).
Kâseyi fırından alıp içindeki malzemeyi bir tencere üstüne yerleştirilmiş süzgeçte süzerek bir kavanoza doldurun. Tencereye süzdüğünüz siraaai üstlerine boşaltıp en üstüne yuvarlak bir alüminyum folyo parçası yerleştirerek kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu serin nemli olmayan ve iyi havalanan bir dolapta en az 2 gün beklettikten sonra servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 1 February 2009, 13:37
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Kolay Salamura Zeytin Yapımı

Kolay Salamura Zeytin Yapımı

Kavanoza zeytini ve kaya tuzunu koyup (1 kg. zeytine 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilave ediyoruz) 1 çorba kaşoığıda zeytinyağı ekleyerek kavanozun ağzını kapatıyoruz. Her gün kavanozu sallayarak zeytinin suyunu salmasını sağlıyoruz. Bu da 15 gün gibi bir sürede oluyor ve tüm bir yıl boyunca hatta daha da uzun süre bozulmadan korunabiliyor. Damak tadınıza göre zeytinleri yemeğe başlayablirsiniz. Kavanozdaki suyu dökmeyin zeytin içinde kalsın. Sofrada kekik kırmızı pul biber ve limon ile tatlandırabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil



Saat: 13:56


Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2020, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tipobet Kameralı Sohbet Süpertotobet istanbul escort istanbul escort Bahis Siteleri Bahis Siteleri Bahis Siteleri Bahis Siteleri Bahis Siteleri Bahis Siteleri Betvole tipobet365 elexbet canlı maç izle elexbet giriş hiltonbet canlı hiltonbet hiltonbet tv hiltonbet pashagaming giriş ngsbahis tv ngsbahis güncel giriş Bakırköy escort Ataköy escort Avcılar escort goldenbahis tv betmatik giriş elexbet giriş hiltonbet sex hikaye porno seyret buca escort bedava bonus İnterbahis Gorabet Goldenbahis Fenomenbet Betper Betpas Betpark Arzbet Sultanbet megabahis grbets kolaybet belugabahis eyüp escort beylikdüzü escort çorlu escort izmir escort istanbul escort bayan konya escort bayan sex hikaye

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2